Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest.

Een oud maar mooi gezegde. Een oude man vertelde mij dit en dacht dit is zo waar! En dit is wat ik bij zoveel mensen zie. En wat ik me zelf ook jaren lang heb aangedaan. Het is zo ontzettend makkelijk om weg te kijken van een situatie die voor jou moeilijk is. Je denk dat negeren, weglopen of wat dan ook makkelijker is dan de confrontatie met jezelf of wie dan ook aan te gaan. Schijn bedriegt want je lijdt onder het lijden dat je vrees. Van binnen blijft het knagen totdat de situatie is opgelost, maar ja die situatie lost alleen op als jij er iets aan doet. Of je blijft op iets hopen wat nooit gaat gebeuren omdat je zelf geen actie onderneemt. Je dromen blijven uitstellen omdat je beren op de weg zie die achteraf vaak schattige hamsters zijn. Terwijl als je dingen gewoon doe zal je zien dat het even spannend is maar daarna lucht het op. En ja soms maak je fouten maar die fouten zijn de grootste leermeesters die er zijn.

Op het moment gebeurt dit bij veel mensen in het hoofd. Tegenwoordig is de druk erg groot dat alles perfect moet zijn, alles draait om status en zekerheid en een fout maken? Dat mag niet. Maar ben jij ook daad werkelijk gelukkig? Al dat vrezen zorgt voor veel spanning in het lichaam dat ongezond is. Te lang spanning in het lichaam kan zorgen voor overspannenheid of erger nog een burn-out. Helaas zijn de gevolgen van een burn-out onomkeerbaar. Genezing gaat langzaam dat duurt jaren. Je lichaam wil het ook nooit meer meemaken en kan heftig reageren om jou een seintje te geven dat het weer de verkeerde kant op gaat. Een Burn-out wordt zwaar onderschat, het is een heftige ziekte. Kortom je wil dat nooit meemaken. Ik zie helaas bij veel mensen dat ze al overspannen zijn en toch blijven door vechten met allemaal redenen ja maar ja maar ja maar, ze zijn bezig met het lijden dat ze vrezen. Ik spreek uit ervaring en heb dat ook meegemaakt. Ik was bang om het roer om te gooien en had geen keuze meer toen het licht uit ging. Soms komen de angsten terug en merk ik dat vrij snel het licht weer uit gaat.

Wat ik hiermee wil zeggen is volg je dromen, doe wat jou gelukkig maakt, neem echt de tijd voor jezelf en stop met het lijden dat je vrees! Ik wil mensen graag behoeden voor stress en die vreselijke ziekte. Het is het niet waard om jezelf zo te laten lijden. En wees er van bewust dat wat je energie geeft dat groeit. Je kan je energie dus maar beter gebruiken voor positieve dingen.

Lijdt jij veel door eigen negatieve gedachten? in de starterkit zitten olien die jou kunnen ondersteunen. Wil je olie op maat? dat kan natuurlijk ook. Stuur mij dan even een berichtje