Voordelen massage

Een massage is niet alleen het soepel maken van spieren. Het is een boost voor zowel je mentale gezondheid als je energie. Naast het behandelen van strakke spieren, vervult direct huidcontact je verlangen naar aanraking en activeert het gelukshormonen voor een positief gevoel. Een massage is als een wellnessfeest voor lichaam en geest, met bonussen zoals een versterkt immuunsysteem en een blije bloedsomloop.

En het gaat verder! Het verlicht niet alleen fysieke klachten, maar zorgt er ook voor dat je energie in beweging wordt gezet. Energie moet stromen en niet ergens blijven hangen.

Een massage kan dus je lichamelijke klachten verminderen, waardoor jij je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten. Met een massage creëer je rust in het hoofd en lichaam, waardoor je de ontspanning in het lichaam voelt.

Gun jezelf een momentje voor jezelf, of het nu voor lichamelijke klachten is of een fijn ontspannen moment.

stevige massage
ontspanning massage
hotstone massage

Wanneer niet masseren?

Infectieziekten – Wanneer een persoon een infectieziekte heeft, kan het risico op verspreiding van de ziekte worden vergroot door massage.

Hoge koorts – Massage kan de lichaamstemperatuur verhogen, wat het risico op complicaties kan verhogen.

Ernstige huidaandoeningen – Massage kan het risico op het verspreiden van huidaandoeningen vergroten.

Ernstige vaatziekten – Mensen met ernstige vaatziekten, zoals trombose of embolie, mogen niet worden gemasseerd omdat het risico op complicaties kan toenemen.

Acute blessures – Massage kan leiden tot verergering van de blessure, vooral als deze nog vers is. ( hiervoor is de fysio )

ZwangerschapHoewel zwangere vrouwen vaak baat hebben bij specifieke prenatale massages, zijn er bepaalde drukpunten en technieken die vermeden moeten worden tijdens bepaalde stadia van de zwangerschap. Massage tijdens de zwangerschap kan in sommige gevallen schadelijk zijn voor de foetus en de moeder.

 

Nuad-Boran, ook wel Thai massage

Een voorliefde voor Azië heb ik altijd al gehad. Inmiddels ben ik een groot fan van de Oosterse massagetechnieken. In 2021 heb ik een training gevolgd voor thaise massage. Hierin komen massagetechnieken voor die zó speciaal zijn dat ze op het UNESCO werelderfgoedlijst staan.
Helaas door de corona periode was het een warboel met de lessen en door depressie was het moeilijk doorzetten om thuis veel te oefenen. Ondanks dat ik niet alle massages heb uitgewerkt gebruik ik wel een aantal technieken die ik inzet bij een stevige massage.